Varnost in zaščita

Varnostno kopiranje ali “backup” je najpomembnejše in najcenejše preventivno dejanje pred izgubo podatkov. Le z rednim kopiranjem podatkov na druge medije in lokacijo se lahko zaščitimo pred izgubo pomembnih podatkov !

Okvara trdega diska, usb ključa ali drugih spominskih medijev ni nič nenavadnega. Žal se pomembnosti shranjenih podatkov prevečkrat zavemo šele, ko jih izgubimo. Da se najhujše ne bi zgodilo je potrebno redno arhiviranje oz. backup pomembnih podatkov. Vaše fotografije, dokumente in druge pomembne datoteke za delovanje računalnika morate imeti spravljene za primer okvare opreme.  Vse prevečkrat se zgodi, da stranka zaradi lastne napake ali programskih težav ostane brez dragocenih podatkov in ob tem nima varnostne kopije.

Reševanje izbrisanih ali uničenih  podatkov

Če zaradi napake opreme ali naše lastne površnosti ostanemo brez pomembnih podatkov, ni vse izgubljeno. Postopek reševanje podatkov lahko povrne večino podatkov. Uspeh postopka je odvisen od napake same in nekaterih drugih dejavnikov. V kolikor ste sami po pomoti izbrisali podatke, ki jih potrebujete je najbolje čimprej poiskati pomoč serviserja za reševanje podatkov.

Sam postopek je ponavadi zahtevnejše opravilo, ki se opravi ob pomoči profesionalne programske opreme.

Če ste ostali brez pomembnih podatkov ne oklevajte. Kontaktirajte nas!